Turistička ponuda Kotora predstavljena u Sankt Peterburgu

TO Kotor ucestvuje na 21. sajmu turizma »Odmor bez granica 2017« (Leisure Without Borders) koji se održava, od 31. marta do 2. aprila u  Sankt Peterburgu.

Nastpupali na štandu Crne Gore u organizaciji NTO Crne Gore. Prvog dana sajma, iskazano je veliko interesovanje turističkih agencija i individualaca za našu turističku ponudu. Posjetioci štanda informisani su o mogućnostima  dolaska u Crnu Goru,  cijenama  u hotelskom i privatnom smještaju, izletima,  manifestacijama, turističkim atrakcijama, bogatom prirodnom i kulturno istorijskom nasleđu.

 Nacionalna avio kompanija Montenegroairlines imaće ukupno 68 letova na relaciji Sankt Peterburg-Tivat-Sankt Peterburg, u periodu od juna do kraja septembra, dva puta nedjeljno.

Takođe, ruske avio komanije Rossiya Airlines, Nord Star, Yamala Airlines, Nordavia u saradnji sa turoperatorom  »R-tours«, od 29. aprila do kraja oktobra, imaće ukupno preko 300 letova na relaciji St. Peterburg-Tivat-St. Peterburg i kombinovane letove St. Peterburg-Tivat-Moskva.

Prema podacima R toursa, interesovanje za Crnu Goru je gotovo dvostruko veće u odnosu na prethodnu godinu, o čemu govori i podatak da je već više od 50% aranžmana rasprodato, a posebno su zadovoljni prodajom aranžmana za period predsezone.

Pored R tours-a, turoperatori i agencije iz Sankt Peterburga koje imaju Crnu Goru u svojoj ponudi su Versa, Solvex, Biblio-globus, Intourist, Transaerotours i dr. Crnogorski štand, posjetili su brojni predstavnici ruskih turističkih agencija koje su zainteresovane da u svoje ponude uvrste aranžmane za Crnu Goru, među kojima Optio travel, Piterger, Interestur, Sletat, Ross tur, Globe tour i mnogih drugih.

 Prema utiscima sa sajma, ono što posebno privlači ruske turiste u Crnu Goru jesu blaga klima i prelijepa priroda, dobra hrana, raznovrsne manifestacije, odsustvo jezičke barijere i činjenica da se osjećaju komforno i sigurno. Posebno interesovanje pokazuju za privatni smještaj.

Prema interesovanju pokazanom na sajmu može se zaključiti da negativni navodi u ruskim medijima o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, neće uticati na posjetu sa tog tržišta.

Tržište Istočne Evope ima tendenciju da postane drugo najveće emitivno tržište u Evropi i ima značajan udio u strukturi gostiju koji posjećuju Crnu Goru, stoga mu se posvećuje posebna pažnja.

Na zajedničkom štandu NTO Crne Gore prisutne su i kolege iz lokalnih to  Budve, Bara, i Podgorice, HTP Trend Korali i Luka Kotor.

image-0-02-05-32f02441da52f7f1246edcc5bf86ec7da47561e17334da31a01588977a4db72d-V_resized_1

 

Comments are closed here.