Proljećni Kamp 2017

”Proljećni Kamp” je međunarodna manifestacija posvećena održavanju pješačkih staza i promociji ekološkog i održivog turizma u Crnoj Gori. Iniciran 2014 godine, ove će godine to biti četvrti uzastopni susret volontera, ljubitelja Prirode.

U Proljeće 2017, ovaj dogadjaj će se desiti u Mediteranskom dijelu Crne Gore sa ciljem da unaprijedi stanje staza Primorske Planinarske Transferzale i skrene pažnju na prirodne ljepote ovih predjela. Namjera je da svojom aktivnošću damo primjer i usmjerimo pažnju javnosti ka prirodnom okruženju u kojem živimo.

”Proljećni Kamp” je sastavljen iz dvije paralelne aktivnosti:

* Volonteri će krčiti rastinje sa zaraslih staza, osvježavati izblijedjele markacije i uklanjati plastiku/otpad

* Filmska ekipa će istovremeno pratiti sve dogadjaje i na taj način ostaviti trajno i lako dostupno svedočenje o cijelom dogadjaju i mjestu na kojem se dešava

Volonterski ”Proljećni Kamp” trajaće 10 dana, od 6 do 15 maja i baziraće se na tri različita kampišta. Jedno od ova tri kampišta je u posjedu lokalne porodice koja želi organizovati kamp i ugostiti turiste. Naše aktivnosti će otvoriti staze koje povezuju ova buduća kampišta sa Transferzalnom pješačkom rutom i na taj način direktno podržati razvoj lokalne privrede i eko-turističke infrastrukture, ali takođe i poboljšati mogućnosti za lokalne ljubitelje Prirode.

Više informacija o kampu možete pronaći na zvaničnom sajtu SPRING CAMP.

 

 

Comments are closed here.