Skip to main content

U domenu turističke i zabavne ponude izdvojićemo sadržaje koje Kotor nudi odraslima obilje zabave koja se može pronaći u kafe barovima, diskotekama I otvorenim večerima. Diskoteka Maximus, sa čestim muzičkim gostovanjima, ali i organizovanjem maskembala, modnih večeri Kao primorski grad okružen viskokim brdima, Kotor nudi razne mogućnosti za cjelokupan porodični užitak i beskrajnu zabavu. Djeca i odrasli će podjednako uživati u spoju zabave, sporta, istorije i istraživanja. Najinteresnatije je:

-vožnja brodićima po kotorskom zalivu, kao jedinstveno iskustvo istraživanja srednjevjekovnog okruženja, mora i strmih litica obližnjih brda, ali takođe i sa mnoštvom plaža i prijatnih kupališta.
-gradske zidine brda Sveti Ivan, izgrađene još u 9 vijeku za potrebe odbrane grada, pružaju mogućnost šetnje koja će vas podsjetiti na kulise i scene najvećih filmova epske fantastike.
-vožnja kajakom po zalivu, koja čitavu avanturu čini življom i nezaboravnom idealna za cijelu porodicu.
-Pješačke ture Lovćena i Vrmca. Okruženje obližnjeg brda Vrmac ili planine Lovćen pružaju priliku za dugotrajne šđetnje u prirodi kroz šumske ili stjenovite puteljke sa čestim prilikama obilaska obližnjih sela punih domaće kuhinje.
-otvoreni autobusi, koji obilaze i istražuju kotorski zaliv su podjednako zanimljivi svim uzrastima.


Miran i ne sputan fizičkim udaljenostima, Kotor je pogodan i za aktivan život penzionera koji će svoje parče mira pronaći na gradskim ulicama i trgovima.
-Dom starih ‘Grabovac’ Risan je do skoro bio jedina ustanova u Crnoj Gori koja se bavi zbrinjavanjem starih, iznemoglih, hronično oboljelih i invalidnih lica. Sa sjedištem u Risnu postoji od 1947 godine kao državna institucija. Do 01.decembra 2010. godine, kada je otvoren JU Dom starih Bijelo Polje, bio je jedini državni dom u Crnoj Gori, koji danas ima 8000 m2 korisnog prostora. U domu je trenutno smješteno 317 korisnika svih kategorija, o kojima brinu 103 radnika. Struktura zaposlenih: pored jednog ljekara, 37 sestara, 4 njegovateljice, 3 fizioterapeuta, 1 socijalnog radnika, 1 psihologa, 1 radnog terapeuta, 1 okupacionog terapeuta, 1 koordinatora popodnevne smjene, 1 diplomiranog pravnika, 1 dipl.ekonomiste, tu su i službe tehničkog odžavanja, kuhinje, vešeraja, šnajderaja, frizeraja i ostalo pomoćno osoblje.

– Gradske klupe i trgovi, pružaju još uvijek mirno i sigurno okruženje za uživanje, šetnje i neobavezno druženje
-Gradska pijaca kao mjesto razmjene , susreta i aktivnog čuvanja drevnog duha Kotora
-Tradicionalne manifestacije, poput Tripundanskih svečanosti , kola bokeljske mornarice okupljaju starije ljude

Copyright © 2018 Powered By ČIKOM - All Rights Reserved