Izložba fotografija City Re: Invented

Svečano otvaranje izložbe CITY RE: INVENTED je održano na lokalitetu Rimski mozaici u subotu, 21.10.2017. godine, sa početkom u 12h.
U ime domaćina, posjetioce i zvanice je pozdravila Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije opštine Kotor.
Izložbu je svečano otvorila Nj.E. gospođa Irena Tatažinjska, ambasadorka Republike Poljske u Crnoj Gori.
„Lod je grad sa neobičnom istorijom. Često ne razmišljamo odakle smo, čega su bili svjedoci zidovi pored kojih prolazimo, koji savremeni gradovi u svijetu bi mogli biti nazvani kao Lod zbog vremena nazvanog obećanom zemljom. Grad ima 3 800 kamenih kuća, 27 zamaka, 200 fabrika i nekoliko desetina vila što predstavlja samo dio bogatog nasljeđa koje je ostalo nakon industrijskog procvata grada tokom 19. i 20. vijeka. Stanovnici Loda su prestali da primjecćju njegovu ljepotu, ali danas grad se oporavlja zahvaljujući ljudima koji su podigli pogled…“ kazala je,izmedu ostalog, otvarajući izložbu Tatažinjska.
Ambasadorka je tokom govora pozdravila gospodina Miša Samardžica, potpresjednika opštine Kotor i zahvalila se na gostporimstvu i saradnji Emiliji Radulović i Bosiljki Bakočević ispred lokaliteta Rimski mozaici.
Izložbom se promoviše javni prostor poljskog grada Lódz koji se kandidovao za organizovanje svjetske izložbe EXPO 2022. godine.
U konkurenciji se nalaze i drugi gradovo  poput Mineapolis-a u Sjedinjenim Americkim Državama, Rio de Žaneir-a u Brazilu i Buenos Aires-a u Argentini.

Rezultat nadmetanja gradova biće objavljen u novembru ove godine.

Izložbu je moguće pogledati do 28.10.2017. godine.
Foto: Ranko Maraš

DSC_2921DSC_2904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_2903DSC_2923

 

 

 

 

 

DSC_2979-2 DSC_2984

Comments are closed here.