City games dolaze u Kotor!!

Popularne ljetne igre City Games, mnogima još uvijek u pamćenju kao Jadranske Igre, nastavljaju crnogorski dio svoje ovogodišnje turneje u Kotoru 22. jula.

“Nakon susreta u Tivtu, stižemo u Kotor i jako se veselimo tome. Gdje god dođemo u Crnoj Gori prijem je fenomenalan, atmosfera tokom cijele večeri odlična, a ekipe vrlo dobro raspoložene za zabavu i nadmetanje. Sve je baš kako i treba da bude u ovakvom projektu,” izjavio je autor projekta Miroslav Krzyk.

Baš kao i kod nekadašnjih Igara bez granica, čiji su City Games nezvanični nasljednici, sve je osmišljeno tako da zabavi takmičare i publiku, ali i podsjeti na važnost razvijanja prijateljstva i timskog duha u takmičenju, kao i uopšte bavljenja sportom.

Posjetioci mogu očekivati takmičenje ekipa u napetim i zabavnim disciplinama poput vodene košarke, letećeg vaterpola i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati. Dvije najbolje ekipe plasiraće se u veliko crnogorsko finale u Herceg Novom 27. jula, gdje će se najbolji od najboljih boriti za titulu nacionalnog prvaka te ujedno i predstavnika Crne Gore na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem augusta.

Treba svakako istaći kako upravo predstavnici Crne Gore već dvije godine drže titulu međunarodnih City Games prvaka, što je dodatni motiv svim ekipama da izbore svoj put do međunarodnog finala u Biogradu na Moru 2. septembra i ponovo obrane tu titulu.

Pozivamo sve sportiste i rekreativca, kao i sve ljubitelje dobre zabave, da učestvuju u manifestaciji i bodre svoje favorite. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju.

Takmičenje u Kotoru, drugi po redu crnogorski City Games challenger, organizuju Opština Kotor i Turistička organizacija opštine Kotor, u suradnji s agencijom Adria events. Početak susreta je u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

City Games karavan tokom ljetnih mjeseci obilazi Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju, BiH i Sloveniju, a u međunarodnim polufinalima u Beogradu projektu se pridružuju i ekipe iz Italije, Njemačke, Poljske, Mađarske, Luksemburga, Češke i Holandije. U brojkama je to 40-tak lokacija, 12 zemalja, 2000 takmičara, 70 000 posjetilaca te 10 miliona gledalaca putem TV ekrana.

City Games_foto Ivana Kaurloto, Martina Salov_1City Games_igra veslo_foto Ivana Kaurloto, Martina SalovCity Games_leteci vaterpolo_foto Ivana Kaurloto, Martina Salov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridružite nam se u Kotoru 22. jula!

Više informacija potražite na službenoj stranici www.city-games.com.

Comments are closed here.