>>> Home

Turistička organizacija Kotora

logoi
to kotor

Latest news

Accommodation

smjestajInformation about accomodation in Kotor > Here

Destinations

odredistaHere you can find all informations about our destinations

Active&extreme

aktivniRelax and spend an active vacation in Kotor

Tourist board of Kotor

Welcome

mapa-grada-za-web-optimizovana
On the foothill of the mountain Lovcen, in the deepest part of the most beautiful Mediterranean bay and one of the most beautiful in the world, there is the old town of Kotor. A town of rich cultural tradition and one of the best preserved sights in the Mediterranean area.
 

Od Božića do Božića

There are no translations available.

Poštovani,
U organizaciji NVU “Karampane” i Turističke organizacije Kotora a pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Kotor će se  održati skup manifestacija pod nazivom “Od Božića do Božića” u periodu od 20.12.2014. do 08.01.2015. godine.
Cilj ovogodišnjeg programa je da oživimo grad  i podignemo kvalitet same turističke ponude Kotora u zimskom periodu. Harmoničan odnos izmedju kulturnog i prirodnog naslijedja i novih sadržaja u prostoru starog urbanog jezgra grada Kotora, doprinijeće da domaće stanovništvo i turisti koji u ovom vremenu borave u Kotoru, pored uživanja u kulturno zabavnom programu, mogu uživati u bogatom spomeničkom blagu kojeg Kotor ima u izobilju.
U prilogu se nalazi program manifestacija. Ukoliko su Vam neophodne dodatne informacije, molim Vas da kontaktirate gospođu Rafaelu-Pinu Lazarević na br. tel. 069 041 153.
Srdačan pozdrav,
NVU Karampana

U organizaciji NVU “Karampane” i Turističke organizacije Kotora a pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma i Opštine Kotor će se održati skup manifestacija pod nazivom “Od Božića do Božića” u periodu od 20.12.2014 do 08.01.2015 godine.

Cilj ovogodišnjeg programa je da oživimo grad i podignemo kvalitet same turističke ponude Kotora u zimskom periodu. Harmoničan odnos izmedju kulturnog i prirodnog naslijedja i novih sadržaja u prostoru starog urbanog jezgra grada Kotora, doprinijeće da domaće stanovništvo i turisti koji u ovom vremenu borave u Kotoru, pored uživanja u kulturno zabavnom programu, mogu uživati u bogatom spomeničkom blagu kojeg Kotor ima u izobilju.

flyer 1 Od Božića do Božića

flyer2 Od božića do božića-druga strana

 

HUMANITARNA TOMBOLA

There are no translations available.

Tombola-NOVEMBAR-14
 

Predstava „Lepotica Linejna“

There are no translations available.

Predstava „Lepotica Linejna“ Kruševačkog pozorišta biće izvedena na sceni  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u subotu, 08. novembra 2014. u 20 sati.

U predstavi  igraju Ljiljana Stjepanović, Jelena Stajkovac, Dejan Tončić i Nikola Rakić. Predstava je uradjena po tekstu Martina Magdona, a u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića uz stručnu podršku reditelja Nebojše Bradića.
Scenograf i kostimograf je Darinka Mihajlović, a muziku potpisuje Milan Đurđević iz grupe “Neverne bebe”.
Dramaturg je Branislav Nedić.

Read more...
 

Nastup zagrebačkog hora "Lira"

There are no translations available.

Hor ,,Lira" iz Zagreba nastupiće u subotu 25. oktobra s početkom u 19 sati u Katedrali Svetog Tripuna u Kotoru.
,,Lira" ove godine obilježava 60. godinu od osnivanja, a već na njenom programu su ostvarenja jevrejske muzičke kulture, hrvatske kulturne baštine, kao i djela svjetski poznatih kompozitora.
,,Ovaj hor gostovao na četiri kontinenta i dvadeset metropola, širom Evrope, dva puta u SAD, potom u Kanadi, Australiji i šest puta u Izraelu. Dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja.
Hor je snimio veliki broj LP ploča, kaseta, DVD-a I CD-a u Zagrebu, Subotici, Novom Sadu, Parizu, Lyonu, Birminghamu, te u Italiji I Španiji.
Horom su dirigovali istaknuti dirigenti Hrvatske, a već deset godina dirigent je Robert Homen. Lira je dobila i najbolju stručnu kritiku najprestižnijeg lista Izraela i jevrejske dijaspore  ,,Jerusalem Post" 10. avgusta 2004.godine".
,,Lira" broji više od 100 članova, ali je pjevački aktivno oko 40 pjevača, dok na koncertima i turnejama sa horom nastupaju renomirani profesionalni solisti i instrumentalisti, a u Crnu Goru dolazi u sklopu programa MAHAR 2014. pod pokroviteljstvom Jevrejske zajednice Crne Gore i Evroazijskog jevrejskog kongresa.
Program:
1.Ecce Quomodo - Jacobus Gallus
2.Ave Maria - Ivan Zajc
3.Signore delle cime - Giuseppe de Marzi
4.Tebe poem - Stevan St. Mokranjac
5.Adio Querida - Tradicijska, obrada Emil Cossetto, Tvrtko Stipić solo tenor
6.Erev šel Šošanim - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
7.Mažurano moja - Tomislav Brajša
8.Dremle mi se dremle - Tradicijska, obrada Krsto Odak, Kristina Owais solo sopran
9.Tri međimurske - Tradicijska, obrada Vinko Žganec
10.Tourdion - Tradicijska
11.Hava nagila - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
12.Muje rendera - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
13.U našeg Marina - Tradicijska
14.Ladarke, prvi stavak - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
15.Partita Sefardica - Emil Cossetto, Kristina Owais sopran, Tvrtko Stipić tenor, klavir četveroručno: Nina Cossetto, Stjepan Vuger

Hor ,,Lira" iz Zagreba nastupiće u subotu 25. oktobra s početkom u 19 sati u Katedrali Svetog Tripuna u Kotoru. ,,Lira" ove godine obilježava 60. godinu od osnivanja, a već na njenom programu su ostvarenja jevrejske muzičke kulture, hrvatske kulturne baštine, kao i djela svjetski poznatih kompozitora. ,,Ovaj hor gostovao na četiri kontinenta i dvadeset metropola, širom Evrope, dva puta u SAD, potom u Kanadi, Australiji i šest puta u Izraelu. Dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih priznanja. Hor je snimio veliki broj LP ploča, kaseta, DVD-a I CD-a u Zagrebu, Subotici, Novom Sadu, Parizu, Lyonu, Birminghamu, te u Italiji I Španiji. Horom su dirigovali istaknuti dirigenti Hrvatske, a već deset godina dirigent je Robert Homen. Lira je dobila i najbolju stručnu kritiku najprestižnijeg lista Izraela i jevrejske dijaspore  ,,Jerusalem Post" 10. avgusta 2004.godine". ,,Lira" broji više od 100 članova, ali je pjevački aktivno oko 40 pjevača, dok na koncertima i turnejama sa horom nastupaju renomirani profesionalni solisti i instrumentalisti, a u Crnu Goru dolazi u sklopu programa MAHAR 2014 pod pokroviteljstvom Jevrejske zajednice Crne Gore i Evroazijskog jevrejskog kongresa.


Program:
 1. Ecce Quomodo - Jacobus Gallus
 2. Ave Maria - Ivan Zajc
 3. Signore delle cime - Giuseppe de Marzi
 4. Tebe poem - Stevan St. Mokranjac
 5. Adio Querida - Tradicijska, obrada Emil Cossetto, Tvrtko Stipić solo tenor
 6. Erev šel Šošanim - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
 7. Mažurano moja - Tomislav Brajša
 8. Dremle mi se dremle - Tradicijska, obrada Krsto Odak, Kristina Owais solo sopran
 9. Tri međimurske - Tradicijska, obrada Vinko Žganec
 10. Tourdion - Tradicijska
 11. Hava nagila - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
 12. Muje rendera - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
 13. U našeg Marina - Tradicijska
 14. Ladarke, prvi stavak - Tradicijska, obrada Emil Cossetto
 15. Partita Sefardica - Emil Cossetto, Kristina Owais sopran, Tvrtko Stipić tenor, klavir četveroručno: Nina Cossetto, Stjepan Vuger
 

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE

There are no translations available.

Poštovani,
Film MALI BUDO biće  prikazan u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u ponedjeljak, utorak i srijedu, 27,28 i 29 oktobra 2014.g u dva termina – 18 i 20 sati.Prodaja ulaznica, po cijeni od 3,00 eura,  biće na biljetarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 16 do 20 sati. 
Tih dana će se  prikazati, po prvi put u 3D tehnologiji, dva filma za djecu i to: NINDŽA KORNJAČE – u ponedeljak i srijedu 27. i 29.oktobra u 16 sati i PČELICA  MAJA, 28. oktobra 2014.g u 16 sati. Prodaja ulaznica, po cijeni od 2,00 eura,  biće na biljetarnici Kulturnog centra 10 do 12 i od 15 do 16  sati. 
S obzirom da projektovanje ovih filmova iziskuje najnoviji vid tehnologije, koju kino „Boka“ ne posjeduje, a i zbog velikog interesovanja, odlučili smo da projekcije filmova budu u velikoj dvorani Kulturnog centra, a NE u sali kina „Boka“,  kako je ranije bilo predviđeno.


Srdačan pozdrav
Upravnik kina „Boka“Perica Gojković

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 8

itenrusr

HIT CIJENE SMJEŠTAJA

Hit-Cijena-smjestaja

Search Hotels

Check-in date

calendar

Check-out date

calendar

Events

<<  Dec 2014  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

JU Kulturni Centar

program-jun-2014

Vrijeme u Kotoru

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Contact

Tourist board of Kotor

Old town 328

85330  Kotor

tel/fax: +382 (0)32 322 886

tel: +382 (0)32 325 947

tel: +382 (0)32 325 950

e.mail: tokotor@t-com.me

Home | About us | How to come | About Kotor | The programme of cultural manifestations | Where to go out | Important addresses | Photo gallery | Multimedia | Top 10 destinations | Embassies and Consulates | Questionnaire